Tagliatelle met paddenstoelen en kervel

tagliatelle met paddenstoelen en kervel

Heerlijk, vegetarische pasta: tagliatelle met paddenstoelen en kervel. Het aardse van de paddenstoelen past goed bij de anijssmaak van de kervel. Als je daar het zoete van de prei aan toevoegt, krijg je een mooi gelaagd gerecht.

Kervel

Kervel is een keukenkruid dat familie is van de peterselie, maar het heeft een veel delicatere smaak. Rauw of kort verwarmd komt de smaak het best tot zijn recht. Het kruid wordt vaak in soepen en sauzen gebruikt, maar dan kun je het dus het beste pas op het laatste toevoegen.

Helaas is kervel is een beetje een ondergeschoven kindje. In de winkel zie je hem namelijk niet vaak, of hij zit in héél kleine verpakkingen. Op de markt kom ik hem nog wel eens tegen in wat grotere zakken, waar je wel wat mee kunt. Ik zaaide zelf kervel in een pot en kon na een week of 5-6 een royale bos oogsten, die ik lekker helemaal in dit gerecht stop. Als hij dan weer aangegroeid is, komt ongetwijfeld nog een recept langs, want je kunt er ook heerlijke soep van maken en kervel is ook erg lekker bij vis. Dus, koop of kweek die kervel en ga er in de keuken mee aan de slag, want dit kruid verdient het om meer in de belangstelling te staan!

tagliatelle met paddenstoelen en kervel

Recept voor tagliatelle met paddenstoelen en kervel

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

  • 250 g verse tagliatelle (uit het koelvak)
  • 3 el olijfolie
  • 500 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 1/2 ingemaakte citroen, alleen de schil, klein gehakt
  • 125 ml room
  • flinke bos kervel, blaadjes en steeltjes grof gehakt
  • stukje Parmezaan, geraspt
  • peper & zout

tagliatelle met paddenstoelen en kervel

Bereiding

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan of wok.
  2. Bak vervolgens de paddenstoelen op hoog vuur gedurende 5 minuten.
  3. Schep ze uit de pan en zet aan de kant.
  4. Verhit daarna in dezelfde pan 1 el olie en voeg de prei, knoflook en citroen toe.
  5. Laat 8 minuten zachtjes bakken, totdat de prei zacht is, maar wel nog zijn frisgroene kleur behoudt.
  6. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Giet af, maar vang ca. 100 ml kookvocht op.
  8. Roer het opgevangen kookvocht door het preimengsel en laat een minuutje pruttelen.
  9. Voeg de gebakken paddenstoelen en de slagroom toe en warm goed door ( niet meer koken).
  10. Meng de kervel erdoor, maar houd een beetje achter voor de garnering.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Roer de tagliatelle door de paddenstoelensaus.
  13. Garneer de pasta tenslotte met de achtergehouden kervel en geef er de Parmezaan bij.

Tips

Nóg een vegetarisch recept met paddenstoelen en pasta in de hoofdrol: spaghetti met paddenstoelenragù.

Bericht delen:

Gerelateerde artikelen

indiase pudla's

Indiase pudla’s

Indiase pudla’s zijn een soort pannenkoeken die worden gemaakt van kikkererwtenmeel. Vaak worden ze gevuld met verse kruiden, specerijen en groenten.

Lees verder
scrambled tofu

Scrambled tofu

Scrambled tofu is een vegan variant van roerei. Door het zwarte zout krijgt dit lekker hartige ontbijtgerecht een verrassend echte ei-smaak.

Lees verder

Who is she?

Hi, ik ben Natasja en als je net als ik van lekker eten (en drinken) houdt, ben je hier op de juiste plek. Ik kook graag: eigen recepten en uit mijn grote verzameling kookboeken. Maar ik vind het ook heerlijk om te gaan uiteten of om op jacht te gaan naar bijzondere producten en ingrediënten. Op deze website vind je recepten, reviews, challenges, kooktechnieken, interessante adressen, enzovoort. Als het maar te maken heeft met eten, want mijn motto is:

GOOD FOOD, GOOD LIFE

Natasja Jacobs

Favoriete recepten
favoriete restaurant
Favoriete kookboeken