Risotto met geroosterde groenten en pistache

risotto met geroosterde groenten en pistache

Als je van risotto houdt, dan moet je deze heerlijke vegetarische risotto met geroosterde groenten en pistache eens proberen. Onwijs lekker! De romige rijst, de groente-smaakbommetjes,  pistachenootjes én de pistache-olie gaan uitstekend samen en tillen elkaar naar een hoger plan.

Recept voor risotto met geroosterde groenten en pistache

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g bimi
  • 250 g mini courgettes
  • 4 el olijfolie
  • 200 g carnaroli risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 3 tenen knoflook, geraspt of geperst
  • 800 ml groentebouillon (van 1 bouillonblok)
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 2 el pistache-olie
  • 75 g pecorino, geraspt
  • peper & zout

risotto met geroosterde groenten en pistache

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snijd de bimi in de lengte doormidden.
  3. Snijd de courgettes in plakjes van 1 cm dik.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de groenten erop.
  5. Giet 2 el olijfolie erover.
  6. Strooi een snuf zout en een paar flinke draaien van de pepermolen erover.
  7. Hussel alles door elkaar en verspreid het in één laag over de bakplaat.
  8. Leg de pistachenoten in één laag op een ovenschaaltje.
  9. Zet de groenten en de noten 7 minuten in de oven.
  10. Verhit in een pan met dikke bodem 2 el olijfolie.
  11. Doe de rijst in de pan en roer 2 min, zodat alle rijstkorrels met olie bedekt zijn.
  12. Blus af met de wijn en blijf roeren tot de wijn verdampt is.
  13. Zet het vuur wat lager, voeg de knoflook toe en laat 1 min meebakken.
  14. Schenk telkens een scheut bouillon in de pan en roer tot het vocht grotendeels verdampt is.
  15. Blijf dit herhalen tot bijna alle vocht opgenomen is en de rijst beetgaar is (na ca. 20 min).
  16. Voeg op het laatst de geroosterde groenten en nog wat peper toe en warm het geheel nog even door.
  17. Neem de pan van het vuur, roer de helft van de pecorino erdoor en laat 5 min staan.
  18. Hak de pistachenoten grof.
  19. Schep de risotto op een bord, strooi de gehakte pistache erover.
  20. Giet een straaltje pistache-olie over het gerecht en serveer.
  21. Geef de rest van de geraspte pecorino er apart bij.

risotto met geroosterde groenten en pistache

Tip

Nog twee lekkere gerechten met courgette: courgetterolletjes met spinazie en ricotta en lauwwarme courgettesalade.

Bericht delen:

Gerelateerde artikelen

indiase pudla's

Indiase pudla’s

Indiase pudla’s zijn een soort pannenkoeken die worden gemaakt van kikkererwtenmeel. Vaak worden ze gevuld met verse kruiden, specerijen en groenten.

Lees verder
scrambled tofu

Scrambled tofu

Scrambled tofu is een vegan variant van roerei. Door het zwarte zout krijgt dit lekker hartige ontbijtgerecht een verrassend echte ei-smaak.

Lees verder

Who is she?

Hi, ik ben Natasja en als je net als ik van lekker eten (en drinken) houdt, ben je hier op de juiste plek. Ik kook graag: eigen recepten en uit mijn grote verzameling kookboeken. Maar ik vind het ook heerlijk om te gaan uiteten of om op jacht te gaan naar bijzondere producten en ingrediënten. Op deze website vind je recepten, reviews, challenges, kooktechnieken, interessante adressen, enzovoort. Als het maar te maken heeft met eten, want mijn motto is:

GOOD FOOD, GOOD LIFE

Natasja Jacobs

Favoriete recepten
favoriete restaurant
Favoriete kookboeken