Rode curry met kipballetjes

rode curry met kipballetjes

Deze pikante rode curry is eenvoudig te bereiden, staat binnen 30 minuten op tafel en is ook nog eens heel lekker. Voor curry mag je me altijd wakker maken. Maakt niet uit wat voor curry: groene, rode, gele, met vlees, met vis, maar net zo lief met alleen groente. Curry gaat dan ook nooit vervelen, omdat hij zo veelzijdig is. En je kunt hem natuurlijk zo pittig maken als je zelf wil (of aankan). Hieronder vind je een curry-recept met kippengehakt. Normaal gesproken eten we rijst of naan-brood bij curry, maar omdat we op de gezonde toer zijn, maakte ik er deze keer haverrijst bij. Dat scheelt dan meteen weer in de koolhydraten.

Currypasta

In het recept zitten 3 eetlepels currypasta. Daarbij ben ik afgegaan op mijn eigen smaak. Ik heb mijn curry graag pittig, maar ik wil wel nog iets proeven van wat er verder in zit. Hoe heet een currypasta is, hangt natuurlijk ook af van van het merk. (Ik gebruik Mae Ploy). Pas de hoeveelheid dus naar je eigen smaak aan. Het is misschien handig om met minder te beginnen, te proeven en dan eventueel nog wat toe te voegen.

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 350 g kippengehakt
  • 1 el laos
  • 1 el komijn
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el currypasta
  • 1 wortel
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 blik kokosmelk
  • paar takjes koriander
  • peper
  • 1 grote mok haverrijst

rode curry met kipballetjes

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook.
  2. Snijd de groenten in grove stukken.
  3. Meng de laos en komijn met wat gemalen peper door het gehakt en vorm er balletjes van.
  4. Verhit de olie in een tajine of braadpan en bak vervolgens de balletjes op hoog vuur rondom bruin.
  5. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet aan de kant.
  6. Fruit dan in dezelfde pan de ui en knoflook.
  7. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak deze even mee.
  8. Doe de groenten erbij en laat 2 min bakken.
  9. Voeg de kokosmelk toe, vul het blik voor 1/4 met water en schenk dat erbij.
  10. Breng aan de kook en voeg na 5 minuten de kipballetjes toe.
  11. Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
  12. Kook intussen de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Strooi tenslotte de korianderblaadjes over de curry en dien op.

Tips

Je kunt ook andere groenten gebruiken in dit stoofgerecht, bijvoorbeeld sperzieboontjes en/of bloemkool. Voeg eventueel een aardappel in stukjes toe, zodat je een iets meer gebonden saus krijgt.

Houd je van pikant? Probeer dan ook de mihoen met tempeh.

 

 

 

 

 

Bericht delen:

Gerelateerde artikelen

indiase pudla's

Indiase pudla’s

Indiase pudla’s zijn een soort pannenkoeken die worden gemaakt van kikkererwtenmeel. Vaak worden ze gevuld met verse kruiden, specerijen en groenten.

Lees verder
scrambled tofu

Scrambled tofu

Scrambled tofu is een vegan variant van roerei. Door het zwarte zout krijgt dit lekker hartige ontbijtgerecht een verrassend echte ei-smaak.

Lees verder

Who is she?

Hi, ik ben Natasja en als je net als ik van lekker eten (en drinken) houdt, ben je hier op de juiste plek. Ik kook graag: eigen recepten en uit mijn grote verzameling kookboeken. Maar ik vind het ook heerlijk om te gaan uiteten of om op jacht te gaan naar bijzondere producten en ingrediënten. Op deze website vind je recepten, reviews, challenges, kooktechnieken, interessante adressen, enzovoort. Als het maar te maken heeft met eten, want mijn motto is:

GOOD FOOD, GOOD LIFE

Natasja Jacobs

Favoriete recepten
favoriete restaurant
Favoriete kookboeken