Gasterie Bie de Burgemeister

gasterie bie de burgemeister

Op het knusse Wilhelminapleintje in Oud Geleen ligt Gasterie Bie de Burgemeister. Wij gingen er dineren met een gezelschap van zes. Het restaurant bestaat sinds 2017 en is gevestigd op de plek waar tot 1920 burgemeester Smeets van Geleen woonde. Het pand is gevestigd op een hoek, met aan beide kanten terras. Aan het plein liggen nog enkele andere horecagelegenheden met terrassen, waardoor de locatie gezellig oogt. Je kunt bij de Burgemeister terecht voor lunch en diner, maar ook voor een kop koffie en een stuk vlaai.

Smaakvol ingericht

Bij binnenkomst worden we meteen opgevangen en naar onze tafel gebracht. Op de gereserveerde tafel staat een krijtbordje waarop we welkom worden geheten. Het is een mooie zaak, smaakvol ingericht en gedecoreerd, waarbij groen de boventoon voert: groene muren, veel planten. Wij zaten in het gedeelte waar ook de keuken is. Nadeel daarvan is dat het er ondanks de airco’s best warm is en er toch iets van een frituurlucht hangt. Blikvanger in deze ruimte is de extra lange tafel voor grote groepen met een joekel van een plant in het midden, waarbij de tafel om de stam is gebouwd.

Het menu krijgen we in de vorm van een krant, de Gezèt van Bie de Burgemeister. Naast deze kaart, die toch al best uitgebreid is, wordt ook een wisselende kaart met dagspecials gehanteerd, waardoor er nog meer te kiezen valt.

Voorgerecht

gasterie bie de burgemeister

Als voorgerecht koos ik coquilles van de kaart met specials, een mooi gerecht van coquilles op kamertemperatuur op een romesco-saus en dukkah. Romesco-saus wordt gemaakt van onder andere geroosterde paprika’s en noten. Dukkah is een mengsel van Midden-Oosterse kruiden en noten dat je over een gerecht strooit. Een bijzondere combinatie van smaken die goed samengaan. Het gerecht was wat mij betreft erg zout, wat ik zonde vond. De verschillende ingrediënten waarmee dit gerecht is opgebouwd hebben al voldoende smaak van zichzelf, waardoor de toevoeging van zo veel zout nergens voor nodig is.

gasterie bie de burgemeister

Eén van mijn tafelgenoten bestelde de de steak tartare, waar ik een hapje van mocht proeven. Het vlees was goed gesneden en heerlijk op smaak gebracht.  Piccalilly bij dit gerecht is ongebruikelijk, maar pakt erg goed uit. Het kwart gekookte ei bovenop vond ik wel een beetje sneu. Waarom geen gepocheerd eitje? Verder denk ik dat het gerecht visueel beter tot zijn recht komt op een groter bord dan een met het formaat van een gebaksbordje.

Hoofdgerecht

gasterie bie de burgemeister

Als hoofgerecht kreeg ik een royale portie ravioli met spinazie en burrata. De pasta had beet en had een lekkere vulling . De saus op basis van citroen was subtiel van smaak, maar wat dun. Minpuntje was de presentatie: slap takje waterkers, twee brokken burrata en wat plukken door-en-door-gare spinazie die erop gekwakt leken. Als de spinazie korter gaart, blijven kleur en textuur meer behouden.

In ons gezelschap  kozen er drie voor de vis van de dag met een saus op basis van rode wijn en room. Alle drie vroegen ze om de saus er apart bij te serveren, maar dat is niet gelukt. Gelukkig verzoop de vis niet in de saus en smaakte dit hoofdgerecht volgens alle drie prima.

Nagerecht

gasterie de burgemeister

We vroegen of we het toetje met de koffie op het terras mochten gebruiken en dat was geen enkel probleem. Eén van de medewerkers was erg behulpzaam en schoof buiten meteen tafels en stoelen bij elkaar.

De chocolade cheesecake was verrukkelijk en het bolletje caramel-ijs met de toef slagroom vormde het puntje op de i . Het kaasplankje links van mij zag er goed uit en ook de dame blanche rechts viel in de smaak.

Conclusie

  • De kok van Gasterie Bie de Burgemeister werkt met goede en verse ingrediënten.
  • Hij durft te kiezen voor bijzondere en lekkere combinaties van ingrediënten.
  • Presentatie verdient nog wat aandacht.
  • De weinig spannende, maar uitgebreide menukaart wordt aangevuld met een interessante kaart met dagspecials.
  • Mooie zaak waar een ongedwongen en gezellige sfeer heerst.
  • De bediening is zeer vriendelijk en behulpzaam.
  • De timing mag beter. Het voorgerecht kwam erg snel, de wijn werd pas geserveerd toen we al aan het voorgerecht waren begonnen en de koffie na het dessert liet wel heel lang op zich wachten.
  • Prijs-kwaliteitverhouding is prima.

Tip

Aan het Wilhelminaplein ligt ook een klein, prachtig ingericht en oergezellig dorpscafé, genaamd Wilhelmina. Gastvrouw Nathalie van “De Willemien” zal je hartelijk ontvangen als je voor of na het eten bij haar een drankje gaat doen.

 

INFO

Gasterie Bie de Burgemeister

Pastoor Vonkenstraat 2

6166 CX Geleen

www.biedeburgemeister.nl

dinsdag t/m zondag geopend vanaf 11.00 uur

 

Bericht delen:

Gerelateerde artikelen

indiase pudla's

Indiase pudla’s

Indiase pudla’s zijn een soort pannenkoeken die worden gemaakt van kikkererwtenmeel. Vaak worden ze gevuld met verse kruiden, specerijen en groenten.

Lees verder
scrambled tofu

Scrambled tofu

Scrambled tofu is een vegan variant van roerei. Door het zwarte zout krijgt dit lekker hartige ontbijtgerecht een verrassend echte ei-smaak.

Lees verder

Who is she?

Hi, ik ben Natasja en als je net als ik van lekker eten (en drinken) houdt, ben je hier op de juiste plek. Ik kook graag: eigen recepten en uit mijn grote verzameling kookboeken. Maar ik vind het ook heerlijk om te gaan uiteten of om op jacht te gaan naar bijzondere producten en ingrediënten. Op deze website vind je recepten, reviews, challenges, kooktechnieken, interessante adressen, enzovoort. Als het maar te maken heeft met eten, want mijn motto is:

GOOD FOOD, GOOD LIFE

Natasja Jacobs

Favoriete recepten
favoriete restaurant
Favoriete kookboeken