Maaltijdsalade met avocado en gerookte zalm

maaltijdsalade met avocado en gerookte zalm

Vallen de mussen van het dak? Dan smaakt niets zo goed als deze rijk gevulde maaltijdsalade met avocado en gerookte zalm. Maar ook bij lagere temperaturen gaat ie er wel in, hoor! Fijne bijkomstigheid is, dat de salade snel klaar is: wassen, snijden, eitje koken, dressing roeren, alles in een schaal en that’s it!

Voordat we naar het recept gaan, wil ik graag even stilstaan bij één van de ingrediënten: triosla.

Triosla

Triosla is een combinatie van drie slasoorten die samen in een kleine wortelkluit groeien. Dit zijn de Lollo bionda (groene krulsla), Lollo rosso (roodbonte krulsla) en rode Eikenbladsla. Je koopt zo’n gemengde krop sla dan ook met kluit en al. Dat heeft als voordeel, dat de sla langer vers blijft. Natuurlijk is het het beste om de sla zo vers mogelijk te gebruiken. Moet je hem toch noodgedwongen een aantal dagen in de koelkast bewaren, wikkel dan de kluit in vochtig keukenpapier en doe de plastic zak er weer omheen. Op die manier droogt de kluit niet uit en blijven je slablaadjes lekker stevig en knapperig.

Als je onderstaand recept wilt maken en je kunt geen triosla krijgen, dan kun je ook een andere slasoort gebruiken, bijvoorbeeld gewone kropsla, little gem of ijsbergsla. Houd je van wat pittiger, dan kun je ook rucola nemen.

Recept voor maaltijdsalade met avocado en gerookte zalm

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 krop trio-sla, blaadjes losgehaald
  • handvol spinazieblaadjes
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 10 cherrytomaatjes, in helften
  • halve komkommer, geschild en in stukjes
  • kleine rode ui, in dunne halve ringen
  • 200 g gerookte zalm
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el Dijon mosterd
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el sesamzaadjes

Bereiding

  1. Wrijf de plakjes avocado in met de helft van het limoensap, zodat ze niet bruin kleuren.
  2. Kook de eieren ca. 5 minuten, de dooier mag nog een beetje lopen.
  3. Rooster pijnboompitten en sesamzaad in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn.
  4. Roer in een kom de dressing van mosterd, olie, de helft van het limoensap en peper naar smaak.
  5. Doe alle groenten in een grote schaal en hussel door elkaar.
  6. Drapeer de plakjes zalm over de sla.
  7. Sprenkel de dressing erover.
  8. Snijd de eieren doormidden en leg op de sla (op de foto was ik de eieren vergeten).
  9. Strooi de pitten en zaden over de salade.
  10. Dien op en serveer er eventueel brood bij.

maaltijdsalade met avocado en gerookte zalm

Tips

Andere lekkere maaltijdsalades:

makreelsalade

artisjoksalade met burrata

Bericht delen:

Gerelateerde artikelen

indiase pudla's

Indiase pudla’s

Indiase pudla’s zijn een soort pannenkoeken die worden gemaakt van kikkererwtenmeel. Vaak worden ze gevuld met verse kruiden, specerijen en groenten.

Lees verder
scrambled tofu

Scrambled tofu

Scrambled tofu is een vegan variant van roerei. Door het zwarte zout krijgt dit lekker hartige ontbijtgerecht een verrassend echte ei-smaak.

Lees verder

Who is she?

Hi, ik ben Natasja en als je net als ik van lekker eten (en drinken) houdt, ben je hier op de juiste plek. Ik kook graag: eigen recepten en uit mijn grote verzameling kookboeken. Maar ik vind het ook heerlijk om te gaan uiteten of om op jacht te gaan naar bijzondere producten en ingrediënten. Op deze website vind je recepten, reviews, challenges, kooktechnieken, interessante adressen, enzovoort. Als het maar te maken heeft met eten, want mijn motto is:

GOOD FOOD, GOOD LIFE

Natasja Jacobs

Favoriete recepten
favoriete restaurant
Favoriete kookboeken